Toraf Rukola nasiona na kiełki 10g TORAF
- Rodzaj: Rukola
- Zobacz pełną specyfikację
Błonnik i kwas tłuszczowy omega-3 zawarte w kiełkach rukoli stymulują apetyt, ułatwiają trawienie, oczyszczają organizm z toksyn, wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają krążenie oraz mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe. Kiełki rukoli podobnie jak same liście są stosowane jako afrodyzjak. Ponadto kiełki rukoli są bogatym źródłem mikroelementów taki jak cynk, fosfor, magnez, miedź, potas, siarka, wapń, żelazo i witamin: A,C,K,B. Kiełki rukoli można spożywać na zimno, jak i na gorąco. Stosuje się je: do kanapek, makaronów, sałatek, serów, sosów oraz jako dodatek do zup.
Wszystkie opakowania nasion na kiełki firmy TORAF pakowane są hermetycznie, co wydłuża przydatność nasion do siewu.
PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Miseczkowej lub na wacie/ligninie. Nasiona rukoli mają tendencję do wypuszczania śluzu, który w tradycyjnych kiełkownicach wieloszalkowych/słoikowych może spowodować zepsucie całej uprawy. W kiełkownicach tradycyjnych Rukola udaje się tylko w mieszankach z innymi nasionami, w których nie przekracza 30% nasion.
Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 2-3cm.
Zdjęcie ma charakter poglądowy. Zakupiony przedmiot może mieć różnice - w
zależności od partii, aktualnie będącej na stanie może to być np. Inny wzór
opakowania.
- Rodzaj Rukola
Market
Morele MAX to gwarancja darmowej dostawy od , możliwości zwrotu zakupów nawet do 30 dni oraz bezpłatnego zwrotu do Paczkomatów 24/7 i Punktów DPD Pickup.
Aktywuj pakiet już dzisiaj i zacznij oszczędzać!
Sprawdź, co zyskasz dla tego zakupu